logo van Benafin, Benafin ontzorgt

Bellen voor een afspraak? +31(0)6 10 51 04 35

Orde brengen in chaos, brengt rust in het hoofd

Benafin ontzorgt ondernemers: artikel in de Band/De Puttenaer

mei 2017

Artikel bekijken in PDF: hier

Tekst van het artikel:

Het idee achter Benafin ontstond een paar jaar geleden, toen Benanda van Beek op verschillende vlakken vrienden op privé en zakelijk gebied uit de brand kon helpen. Ze stelde vast dat ze met haar aanpak en ervaring veel voor mensen kon betekenen. De voldoening die het haar gaf, zette haar aan tot het oprichten van een eigen bedrijf gericht op het ontzorgen van ondernemers en particulieren.
Benanda: ”Mijn ervaring is dat  bij kleinere ondernemers vaak zaken blijven liggen waar grotere bedrijven personeel voor hebben. De ene week is dat meer dan de andere. Hierdoor is het aannemen van tijdelijk personeel vaak geen optie. Dat geldt in het bijzonder voor kleine ondernemingen en zelfstandigen, maar ook voor grotere bedrijven. Ook die hebben soms voor specialistische niet alle daagse taken geen mensen in dienst.
Hoe kan Benafin deze ondernemers helpen? Benanda: “Dat is geheel afhankelijk van de vraag en het soort ondersteuning die op een bepaald moment gewenst is. Bijvoorbeeld orde brengen in moeilijke dossiers, contact opnemen met instanties, brieven schrijven, interesse in de dienstverlening of het product polsen bij potentiele klanten, nabellen achterstallige betalingen, zorgen dat die website die er moet komen er ook eindelijk komt, berichten plaatsen op Social media, de administratie ordenen, professionele offertes opmaken, … “

De rechterhand wanneer die nodig is

Benanda: ”Ik wil graag de rechterhand zijn voor ondernemers, op die momenten dat ze hem nodig hebben. Voor structurele werkzaamheden of incidentele klussen, voor enkele uren per week of enkele uren per maand. Wanneer de vraag naar ontzorging zich maar voordoet. Ook voor vertrouwelijke of gevoelige zaken is het soms handig om Benafin in te schakelen als intermediair. Door een langere termijn relatie op te bouwen, kan Benafin snel inspelen op de behoefte. Dat is handig en het scheelt een hoop uitleg en inwerken in het bedrijf.
Kan Benafin alles? Benanda: ”Benafin kan alles regelen, maar niet in alle gevallen alleen. Waar nodig, en altijd in overleg, schakel ik andere partijen in. Benafin zit dan als het ware op de stoel naast de ondernemer en coördineert , communiceert, onderhandelt, of realiseert dan binnen de afgesproken kaders en eventuele budgetten.

Ook voor particulieren?

“Ja, ook particulieren kunnen ontzorging nodig hebben. Vooral in moeilijke tijden kan er veel op iemand afkomen, terwijl het hoofd om alles goed te regelen er niet naar staat of  de tijd ontbreekt. Denk aan sterfgevallen, scheidingen, ziekte of arbeidsmarkt gerelateerde kwesties. Er moet veel geregeld worden, soms met een lange nasleep. Veel mensen ervaren dat er duizenden instanties zijn, maar dat niemand ze echt verder helpt. Het credo? Orde in de chaos, brengt rust in het hoofd.”

terug naar nieuws